www.vkvajgar.cz

Veslařský klub VAJGAR Jindřichův Hradec

Vítejte na stránkách nejstaršího veslařského klubu v Čechách


  • banner záhlaví
  • banner záhlaví
  • banner záhlaví
  • banner záhlaví
Hlavní sponzor VK Vajgar Jindřichův Hradec je
společnost AGRO Leasing Jindřichův Hradec, provádí leasing automobilů a strojů
logo hlavní sponzor VK Vajgar J. Hradec

Hlavní partner VK Vajgar



ZÁVODY, REGATY,SCHŮZE

MČR na dlouhé dráze Hořín 29. 3. 2024

  • info u trenérů

Kontrolní závody Račice - 13. - 14. 4. 2024

  • info u trenérů

SPOLUPRACUJÍ S NÁMI

Klub halového veslování Vajgar


 

Pardubické Vánoční Trenažery 2012
V budově ČSOB v Pardubicích se dne 22. 12. 2012 od 10.00 hodin uskutečnila regata na veslařských trenažerech. Četná výprava od Vajgaru reprezentovala v žákovských, dorosteneckých a veteránských kategoriích. Nejlepšího výsledku dosáhl mladší žák Albert Čekal, když výborným výkonem vybojoval stříbro. Těsné výsledné časy a celkové výsledky jsou k nahlédnutí na stránkách ČVK Pardubice.

 

 

 

 

II. kolo ČP na trenažérech

 

V sobotu, 15.12.2012 se uskutečnilo v Praze, tentokrát premiérově v sokolovně Tyršova domu, II. kolo poháru na veslařském trenažéru. Pořadatelé z VK Blesk zaznamenali tradičně vysokou účast závodníků z celé ČR. VK Vajgar reprezentovali v dorosteneckých kategoriích NEUHORTOVÁ KRISTÝNA, BERAN PATRIK, PÍŠA ADAM a veterán DRNEK TOMÁŠ. Kompletní výsledky jsou na stránkách ČVS.
 

 

 

VÝSLEDKY CHALUPA CUP 2012

 

 

 

Halový triatlon LOUNY 2012

 

 

V sobotu 24. 11. 2012 se v Lounech konal halový triatlon. Jízda na veslařském trenažéru, rotopedu a běh ve sportovní hale dal všem žákům od Vajgaru pořádně zabrat. Kompletní výsledkovou liostinu a fotogalerie ze závodů najdete na těchto odkazech. Vlastní fotky od Kamči jsou na klubovém facebooku

Bronz vybojoval v kategorii mladších žáků 2002 Adam Jedlička.

 

 

 

 

 

 

 

FOTKY CHALUPA CUP 2012

 

 

 

 

20. CHALUPA CUP 2012

 

 

 

 

 

V sobotu 6. 10. 2012 se na rybníku Vajgar konal jubilejní 20. ročník veslařské regaty Chalupa Cup. Krásné počasí, plně obsazené závodní dráhy a hlavně účast „zlaté“ Mirky Knapkové a „stříbrného“ Ondry Synka udělali na Vajgaru nezapomenutelnou atmosféru. Od rána se závodilo v žákovských kategoriích jako Sprinty Mirka Strejčka. Přes poledne diváci shlédli veterány, dorostenecké a juniorské kategorie. Po obědě už ale přišli na řadu hlavní závody. Dvojka mužů v Poháru jindřichohradecké dvojky, skif mužů lehkých vah Memoriál Karla Jedličky, skif žen O pohár starosty města a skif mužů Chalupa Cup. Celý hlavní pořad regaty zahájila exhibiční jízda vítězů žákovských kategorií skifů s celebritami veslování na dvojskifech. Do posádek usedli Ondra Synek, Mirka Knapková, Vašek Chalupa a slovenský olympionik Luboš Podstupka. Odměna to byla pro žáky opravdu obrovská. Záštitu nad 20. Ročníkem Chalupa Cupu převzal 1. Náměstek hejtmana jihočeského kraje pan Ing. František Štangl. Ten spolu čestným členem Veslařského klubu Vajgar panem poslancem Vítězslavem Jandákem, bývalým starostou Jindřichova Hradce a radním ing. Karlem Matouškem, místostarostou Ing. Pavlem Vejvarem oceňoval medailisty všech hlavních kategorií. Hlavní závod vyhrál Milan Doleček z Dukly Praha, před jindřichohradeckým rodákem Davidem Jirkou také z Dukly Praha a na třetím místě skončil Jakub Podrazil z Dukly Praha. Ondřej Synek obsadil místo čtvrté a majitel závodu Václav Chalupa místo šesté. Skif žen ovládla zlatá olympionička z Londýna Mirka Knapková. Dvojky bez kormidelníka závodníci Souček a Lankaš z ČVK Praha. Na Vajgaře samozřejmě nechyběl ani závod dračích lodí. O pohár Jihotvaru se utkali při jízdě okolo ostrova posádky Vajgarské saně, YMCA JH, veslaři z Břeclavi a Hradce Králové. Kormidelník Václav Chalupa dovedl do cíle nejrychleji posádku Vajgarské saně. Pořadatelé za přispění Města Jindřichův Hradec a generálního sponzora firmy AGROLEASING uspořádali důstojnou tečku za vynikající veslařskou sezónou všech zúčastněných.

 Reportáž z branek bodů vteřin.

 

 

Olí má bronz z evropy...

 

 

Česká osmiveslice ve složení Matyáš Klang, Petr Melichar, Milan Doleček, Jan Pilc, Michal Horváth, Jakub Podrazil, David Jirka, Kornel Altman, korm. Martin Šuma obsadila na ME ve Varese po velkém boji třetí místo o pouhé 4 setiny sekundy před lodí Ukrajiny.

 

 

 

 

 

hopsa hejsa do brandejsa...

 

 

Tuto sobotu a neděli se hradečtí veslaři zůčastnili závodů v Brandýse nad Labem. Spali jsme ve stanech, počasí nám přálo.
Na závodech se těm kteří o prázdninách trénovali ,dařilo. Velmi pěkný výkon předvedla Michala Pospíšilová , která prohnala letošní
mistrini republiky. Ostatní jízdy by s přehledem vyhrála. Pochválit musím i Patrika Berana za předvedený výkon na skifu.
Spolehlivý výkon podal Adam Chyška i na narychlo vypůjčeném skifu. Dobře jela i posádka dvojskifu Adam Chyška , Petr Maryška.


Miloslav Navrátil
hlavní trenér VK VAJGAR JH
+420607745787,+420606716591
vybor@vkvajgar.cz

 

 

 

 

 

Třeboňská regata 2012

 

 

Za úmorného vedra se tento víkend konala Třeboňská regata s mezinárodní účastí.
V hojném počtu se regaty zúčastnili i vesaři od Vajgaru. Několik Výsledků:
1x žcim 12 So 1.místo Chyška Adam , So 2.místo Maryška Petr.
1x žcim 12 Ne 1.místo Chyška Adam , Ne 4.místo Maryška Petr.
4x- dky So 6.místo Tošerová Ivana,Neuhortová Kristýna + třeboňandy.
4x- dky Ne 5.místo Tošerová Ivana,Neuhortová Kristýna + třeboňandy.
1x žkym 12 So 2.místo Pospíšilová Michala , So 4.místo Rojková Kamila.
1x žkym 12 Ne 3.místo Pospíšilová Michala , Ne 4.místo Rojková Kamila.
1x jři So 1.místo Kohout Tomáš , So 3.místo Štoidl Petr.
1x jři Ne 3.místo Kohout Tomáš.
1x Přípravka So 1.místo Jedlička Adam
2x dky So 4.místo Tošerová Ivana , Neuhortová Kristýna.
2x dky Ne FB 1.místo Tošerová Ivana, Neuhortová Kristýna.
2x žcis So 3.místo Beran Patrik, Píša Adam , So 5.místo Tošer Martin , Vik Jan.
2x žcis Ne FB 1.místo Beran Patrik, Píša Adam.
1x dci So 5.místo Rykl Vojtěch.
1x dci Ne FC 4.místo Rykl Vojtěch.
2x žcim So 1.místo Chyška Adam, Maryška Petr.
2x žcim Ne 1.místo Chyška Adam, Maryška Petr.
4x- muži Masters So 1.místo Krninský V.,Navrátil M.,Hlaváček V.,Cempírek J.
1x žcis 14 So 2.místo Beran Patrik.
1x žcis 14 Ne 2.místo Beran Patrik.
1x dky So 3.místo Tošerová Ivana, So 5.místo Neuhortová Kristýna.
1x dky Ne FB 2.místo Tošerová Ivana, Ne FB 3.místo Neuhortová Kristýna.
1x žcis 13 So 4.místo Tošer Martin.
1y žcis 13 Ne FB 1.místo Tošer Martin.
2x dci So 4.místo Rykl Vojtěch , Perevoščikov Michal.
2x dci Ne FB 6.místo Rykl Vojtěch, Perevoščikov Michal.
1x žkys 13 So 4.místo Duchoňová Viktorie.
1x žkys 13 Ne 6.místo Duchoňová Viktorie.
 
Miloslav Navrátil
hlavní trenér VK VAJGAR JH
+420607745787,+420606716591
vybor@vkvajgar.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soustředění ČVK Praha

 

 

V těchto dnech probíhá v celém klubu i na rybníku Vajgar soustředění mladých veslařů z ČVK Praha. Vedení klubu upozorňuje na velký pohyb lodí na Vajgaru a také na obsazení kluboven žáky z Prahy.

 

 

 

 

ZLATO Z LITSCHAU

 

 

Opět vítězství…


O porcinkulovém víkendu se v rakouském LITSCHAU uskutečnila regata dračích lodí. Vajgarská saň nedala konkurenci ze 40 posádek žádnou šanci a opět vybojovala ten největší z pohárů. Obhajoba několikaletého vítězství v konkurenci profesionálních i amatérských posádek nebyla jednoduchá, ale posádka si vedla na jedničku a rakouské, slovenské i české konkurenční lodě mohly pouze sledovat „ocas“ Vajgarské saně. Pořadatelé pro letošní rok změnili postupový klíč, ale hradecké reprezentaci tím vyhrát neznemožnily. Celá posádka si opět vyslechla Českou hymnu na vyhlášení vítězů, a celodenní sportovní klání zakončila oslavou na náměstí v Litschau. Pod bubenickou taktovkou Stáni Krnínské v lodi pádlovali Vladimír Krnínský, Ondřej Šimek, Miloslav Navrátil, Tomáš Drnek, Jaromír Semotán, Václav Rybák, Martin Prox starší i mladší, Petr a Ondřej Houška, Jiří Kronika, Miroslav Beran, Robert Sener, Jakub Kaňka, Martin Brušek, Tereza Krnínská a Anna Krnínská. Celá posádka děkuje vedení Města Jindřichův Hradec za zaplacení startovného a je hrdá na vzornou reprezentaci města.
 

 

  

 

  

 

 

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2012

 

Poslední týden v červnu se zůčasnili naši mladí veslaři soustředění v Račicích, které vyvrcholilo o víkendu mistrostvím republiky žactva a dorostu. Na tomto mistrovství se nejlépe dařilo dvojskifu žaků mladších Chyška Adam, Maryška Petr, kteří dojeli s minimálním odstupem pro stříbrné medaile. Skifař Kryštof Hrala, krasným závěrěčným finišem získal jak na skifu žaků starších, tak na dvojskifu žaků starších, kde jel společně s Martinem Proxem, bronzové medaile. K dalším vynikajícím výsledkům patří 4.místo ve skifu žáků mladších Adama Chyšky. V tomto závodě přemotivovaný závodník Vajgaru, přenechal medailová umístění soupeřům, které v sezoně běžně porážel. I takový je sport. Na 8. místě dojel ve skifu žáků starších Martin Prox, což je proti loňskému bronzu ústup ze slávy. 8.místo obsadila Ivana Tošerová na párové čtyřce dorostenek s veslařkami z Třeboně. Petr Maryška obsadil na skifu žáků mlaších 9.místo, Ivana Tošerová na skifu dorostenek 12.místo. Párová čtyřka žáků starších, čtyřka s kormidelníkem žáků strších a skif dorostenců se neprobojovali z rozjížděk.

 
Miloslav Navrátil
hlavní trenér VK VAJGAR JH

 

 O víkendu 14.-15.7 se konalo mistrovství České republiky juniorů a mužů masters. K nejlepším výsledkům patří čtvré místo Tomáše Kohouta ve skifu juniorů, kde ho od medaile dělilo pouhých 8 desetin sekundy. Tímto výsledkem se zařadil mezi Českou skifařskou juniorskou špičku. Konečně zlatou medaili získala Kamila Navrátilová na osmě juniorek ve společenství s veslařkami z ČVK Praha, LS Brno, ČVK Brno a SVK Břeclav. Na pátém místě skončili shodně dvojskif juniorek, Navrátilová Kamila se veslařkou ze Slávia Praha Terezou Táborskou a Tomáš Kohout na párové čtyřce s veslaři z ČAC Roudnice a TJ Chemička Ústí nad Labem. V kategorii Masters získali stříbrné medaile, na osmě mužů v kategorii E, Mátl Petr, Semotán Jaromír, Zoul Miloslav, Cempírek Jaroslav, Navrátil Miloslav, třeboňáci Vaněra Josef, Vyhnal Jiří, korm. Navrátilová Kamila. Na bronzovém umístění skončili, čtyřka bez kormidelníka mužů kategorie E, Zoul Miloslav, Semotán Jaromír, Navrátil Miloslav, Cempírek Jaroslav a čtyřka párová mužů kategorie G, Navrátil Miloslav, Vaněra Josef, Hlaváček Vladimír, Cempírek Jaroslav. Celé mistrovství bylo ve znamení deště, větru a vln.


Miloslav Navrátil
hlavní trenér VK VAJGAR JH

 

 

 fotogalerie

 

 

LITSCHAU 2012

Posádka Vajgarské saně se schází na tréninky na regatu v rakouském LITSCHAU vždy v neděli v 19.00 hodin. K 7.7.2012 je přihlášeno 36 posádek. Organizací účasti je pověřena Stáňa Krnínská. Veslařský klub Vajgar hradí startovné. Dopravu na závody bude zajišťovat Stáňa Krnínská. Případný zájem o dopravu klubovým Citroenem je nutné domluvit s vedením klubu. Startovní listaina je ke shlédnutí na www.pro-litschau.at

 

 

 

 

 

Oblastní přebor VLTAVA

 

Rozjížďky se konaly v sobotu za krasného slunného počasí. Nedělní
finále celý den pršelo. Přesto se naší mládeži poměrně dařilo. Na start
se nám podařilo po třítýdenní práci vyslat dvě párové čtyřky s
kormidelníkem žákyň mladších, dvojskif žákyň mladších a dvojskif žákyň
starších, což bylo vzhledem k dotační politice svazu dobře.
Výsledky :
4x+ žkym - Švehlová A., Floriánová M., Ranglová K., Pospíšilová M.,
korm. Kohout T. - 4.místo
4x+ žkym - Bártů K., Valášková K., Pavlíková P., Rojková K., korm.
Navrátilová K. - 6.místo
2x dky - Tošerová I., Neuhortová K. - 3.místo
1x jky - Navrátilová K. - 2.místo
1x žcis14 - Prox M. - 3.místo
1x žcis14 - Hrala K. - 4.místo
1x žcis13 - Tošer M. - 5.místo
4x- dky - Tošerová I., Neuhortová K. + Třeboň - 5.místo
2x žkys - Ranglová N., Duchoňová V. - 3.místo
2x žcis - Prox M., Hrala K. - 7.místo
2x žcis - Beran P., Píša A. - 9.místo
1x žcim12 - Maryška P. - 5.místo
1x žcim12 - Chyška A. - 1.místo
2x jky - Navrátilová K. + Slávia Praha - 1.místo
2x jři - Kohout T., Tuček J. - 1.místo
2x žcim - Chyška A., Maryška P. - 1.místo
1x jři - Kohout T. - 1.místo
8+ jři - Kohout T. + Slávia Praha + Bohemians Praha - 1. místo

 

 

 

 

 

 

PRIMÁTORKY 2012

 

Na 99.ročníku Primátorek letos startovali i mix mladších žáků a žaček
na párových osmiveslicích a i náš klub tam měl zástupce A. CHYŠKU a P.
MARYŠKU kteří ve společenství s VK Smíchov + Ústí + Třeboň + Louny
skončili na 4.místě. Dále tu startovali a žáci starší ve společenství
ČVK Praha ve složení TOŠER M., CHALUPA M. , BRADÁČ V. , HOFŠTETR J. ,
BERAN P. , PROX M. , PÍŠA A., HRALA K. , TOŠEROVÁ I.(K)a byli ve finále
B na 3.místě. Dorostenci M. PEROVOŠČIKOV a V. RYKL jeli společenství s
veslařským klubem Bohemianc ve složení PEREVOŠČIKOV M., RYKL V. ,
SZOTKOWSKY V. , VELICH J. , KUBICZEK J. , CHALUPA J. , STRAUB J. ,
BAUMGARTL M. , KOTALÍK M.(K) ti skončili na 5.místě také ve finále B. Ve
veteránských posádkách jsme závodili ve složení VYHNAL J., DEJMAL P. ,
JEDLIĆKA M. , RYBÁK V. , CEMPÍREK J. , ZOUL M. , SEMOTÁN J. , MÁTL P. ,
TOŠEROVÁ I.(K)
a ve své finálové jízdě jsme skončili na 3.místě a na gigových
osmiveslicích mužů jsme skončili na 4.místě. Mezi ženami startovala K.
NAVRÁTILOVÁ ve společenství Bohemianc + Přerov + Otrokovice a byli na
2.místě ve finále B

Miloslav Navrátil

 

 

   

 

 

Závovy v Lysé...

 

Na závodech v Lysé nad Labem 26.-27.5 bylo krásné slunečné počasí a
našim veslařům se docela dařilo. V sobotních závodech startovali 2x dky
Ivana TOŠEROVÁ a Krystýna NEUHORTOVÁ které se umístili na 4. místě, 1x
jři Tomáš KOHOUT 2.míste, 1x žcim12 Adam CHYŠKA 1.místo, 1x žcim12 Petr
MARYŠKA 3.místo, 4x- jři Tomáš KOHOUT + Ústí + Lysá 1.místo, 1x žcis14
Kryštof HRALA 2.místo, 1x žcis14 Martin PROX 1.místo,1x žcis13 Martin
TOŠER 2.MÍSTO, 2x žcim Petr MARYŠKA a Adam CHYŠKA 1.místo, 4x+ žcis
Patrik BERAN, Adam PÍŠA, Krištof HRALA, Martin PROX, krm. Ivana TOŠEROVÁ
2.místo a 4x+ žcis Ondřej HORÁČEK, Jan VIK, Martin CHALUPA, Martin
TOŠER, krm. Kamila NAVRÁTILOVÁ 5.místo. V neděli se závodilo už od rána
jako první startovali 4x+ žcim Petr MARYŠKA, Adam CHYŠKA + Ústí 4.místo
a potom 1x dky Ivana TOŠEROVÁ 2.místo, 2x žcim Petr MARYŠKA a Adam
CHYŠKA 1.místo, 2x žcis Patrik BARAN a Martin PROX 1.místo, 2x žcis
Kryštof HRALA a Adam PÍŠA 4.místo, 2x žcis Ondřej HORÁČEK a Jan VIK
5.místo, 2x žcis Martin CHALUPA a Martin TOŠER.

Miloslav Navrátil

 

 

 

 

Václav Chalupa

 

V sobotu večer obdržel na slavnostní galavečeři ve švýcarském Luzernu Václav Chalupa Cenu Thomase Kellera. O letošním vítězství legendy českého veslování rozhodl výbor pro udělování tohoto nejvyššího veslařského ocenění jednomyslně. Medaili za příkladný přístup ke sportu a celoživotní přínos veslování předá Václavu Chalupovi osobně syn Thomase Kellera Dominik. Gratuluje celý VK Vajgar...

 

 

 

 

Nové oplocení hřiště

 

Dne 17. 5. 2012 došlo k oficiálnímu předání nového oplocení antukového hřište v areálu loděnice VK Vajgar. Investici v hodnotě necelých 53 tisíc korun hradí klub ze svého rozpočtu. Staré pletivo a sloupky museli uhnout kácení a po 50ti letech je klub nahradil. Za účasti zástupců firmy Staviservis a členů klubu došlo ke kontrole provedení odvedených prací.

 

 

 

 

 

Jarní závody Praha

 

 

O víkendu 5. - 6. května a se hradečtí mladí veslaři zúčasnili Jarních
náborových závodů v Praze. Těchto závodů se zúčasnilo 691 závodníků z 10
oddílů. Našim veslařům se podařilo vybojovat 5 vítěství, 5 druhých
míst, 3 třetí místa, 3 čtvrtá místa, 1 páté místo a 4 šestá místa.
Vítěství vybojovali : v sobotu i v neděli na skifu žáků mladších Adam
Chyška, na skifu žáků starších začátečníků Krištof Hrala, na skifu žáků
starších 14let Martin Prox a na dvojskifu žáků starších Martin Prox s
Patrikem Beranem.

Ostatní fotky na Facebook VK Vajgar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tomáš Kohout je v juniorské reprezentaci ČR

 

 

 

Poslední dubnový víkend se konali Kontrolní závody reprezentačního
výběru v Račicích. Na tyto závody se z MČR na dlouhé trati nominovali
Tomáš Kohout a Kamila Navrátilová. Kamila kvůli zdravotním problémům na
závodech nestartovala. Tomáš obsadil celkově 11. místo, čímž se nominoval
do osmiveslice juniorů na mezinárodní regatu juniorů v Mnichově.
Osmiveslice po nevydařené první pětistovce na soupeře nestačila a dojela
na nepostupovém šestém místě.

 

 

 

 

Veteránská osma

 

Na nástěnce v loděnici jsou vypsáni všichni veteráni klubu, kteří budou sestavovat posádku osmy mužů a osmy veteránu na letošní Primátorky. Sestavou posádky se zabývá Míla Navrátil. Každý, kdo má zájem reprezentovat klub se musí u Míly nahlásit.

 

 

 

 

Vašek do toho nejde!!!

 

Vašek Chalupa dnes vydal tiskovou zprávu, že do voleb do senátu s "vévéčkama" nejde. K tomuto kroku se odhodlal po událostech v minulých dnech. 

 

 

 

 

Peníze do sportu....

 

zdroj: veslo.cz

20.4.2012 Tisková zpráva ČOV

Podíl přínosů ze sportu na příjmech státního rozpočtu v roce 2011 dosáhl 3,3 %. Celkově do veřejných rozpočtů plynulo 52 miliard korun. Vyplývá to ze studie Koncepce financování sportu v České republice, kterou v těchto dnech dokončila společnost KPMG Česká republika.

Analýza KPMG Česká republika potvrzuje význam sportu jako důležitého ekonomického odvětví. Přínosy ze sportovní činnosti jsou z hlediska podílu na tvorbě HDP a zaměstnanosti srovnatelné s odvětvími jako je výroba plastů a pryží, výroba potravinářských výrobků nebo těžba a dobývání. „Každá koruna vložená do podpory sportu z veřejných rozpočtů přináší zpět do těchto rozpočtů 3,55 korun. České sportovní prostředí a navázaná odvětví vytváří více než 180 tisíc pracovních míst,“ uvádí Petr Bučík, Partner odpovědný za Management Consulting v KPMG Česká republika.

Navzdory těmto pozitivním číslům nemá financování sportu v České republice ucelený funkční systém. Podpora sportu z veřejných zdrojů trvale klesá – jen v letech 2010 a 2011 meziročně poklesla o více než 3 miliardy korun. V zemích Evropské unie je přitom běžné, že se na financování sportu z velké části podílí právě veřejný sektor. „Česká republika se v tomto srovnání nachází ve skupině zemí, které vynakládají na podporu sportu nejméně,“ dokladuje místopředseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval a dodává: „Veřejné rozpočty v ČR si přitom z každé stokoruny vynaložené na sport vezmou formou odvodů a daní 42 korun zpět.“

Z analýzy dále vyplývá, že je Česká republika jednou z mála zemí, kde loterijní společnosti neodvádí finanční prostředky do sportu. „Společně s Kyprem a Lotyšskem jsme jednou z mála zemí Evropské unie, kde neexistuje zákonná povinnost vracet z výnosů ze zdanění loterií určitý podíl prostředků zpět do sportovního prostředí. To považuji za velmi nešťastné,“ upozorňuje předseda ČSTV Miroslav Jansta.

Koncepce financování sportu v České republice připravená společností KPMG je vůbec první ucelenou studií o ekonomickém postavení sportu u nás. Její zpracování zadal Český olympijský výbor. KPMG Česká republika vycházela při analýze z dat všech významných sportovních institucí v České republice, podkladů z Ministerstva školství, mládeže, tělovýchovy a sportu ČR, Ministerstva financí ČR a z příkladů mnoha vyspělých evropských zemí. „Studii lze vnímat jako první komplexní soubor, který poskytuje podrobné informace o aktuálním stavu financování českého sportu,“ říká Jiří Kejval.

 

 

 

 

Soustředění v Račicích

 

Ve čtvrtek odrazila výprava vajgarských juniorů pod vedením "kouče" Míly Navrátila na soustředění střediskových sportovců na veslařský kanál do Račic. Odpoledním veslováním zahájili intenzivní 14 denní přípravu na kontrolky.

 

 

 

 

Peníze z hazardu dorazí do J. Hradce

 

První zálohy do měst dorazí už v dubnu.

Podle informací Ministrstva financí ČR mohou obce očekávat první zálohovou platbu v dubnu 2012. Je na každém jednotlivém zastupitelstvu, aby zdroje, které letos získá nad rámec rozpočtů, opět použilo především na sport mládeže. Takový postup je v souladu s Koncepcí státní podpory sportu schválenou vládou České republiky 11. března 2011 a také volebními programy všech parlamentních stran. Požadavek střešních sportovních institucí, aby navýšené finanční prostředky ve městech a obcích připadly významnou měrou na sportování mládeže, podpořil také Svaz měst a obcí ČR, sdružující více než 2 500 subjektů s téměř osmi miliony obyvatel.
 

 

 

 

Litschau 2012

Vajgarská saň je přihlášena na regatu dračích lodí do Litschau. Dle informací ze stránek regaty je již přihlášeno 25 posádek.

 

Stránky regaty k nahlédnutí zde.

 

 

 

Nominace Vaška Chalupy

 

Vajgarský rodák Václav Chalupa je jedním ze šesti kandidátů na udělení letošní ceny Thomase Kellera. Cena je určena pro sportovce, kteří kromě vynikající sportovní kariéry svým vystupováním a postoji byli vzorem pro ostatní sportovce a přínosem pro celosvětové veslování. Kromě Václava Chalupy jsou dalšími kandidáty sestry Swindellovy (NZL), Constanta Burcica (ROM), Manuela Lutze (GER), Vasileios Polymeros (GRE) a Bryan Volpenhein (USA). Medaili z osmnáctikarátového zlata pro vítěze předá syn Thomase Kellera Dominik spolu s prezidentem FISA Denisem Oswaldem 26.května 2012 v Luzernu.

informave z www.veslo.cz
 

 

 

 

 

 

 

Kácení nemocných stromů
 Na svém zasedání rozhodl výbor klubu o postupném vykácení nemocných a nebezpečných stromů na pozemku u vody. Po pokácení prvních stromů, upozornila firma provádějící kácení vedení klubu na žalostný stav stromů a na nebezpečí pádu silných větví a kmenů na osoby pohybující se v prostorách klubu. Vedení klubu vše projednalo s příslušnými odbory Města Jindřichův Hradec a rozhodlo o vykácení všech nebezpečných stromů. K razantnímu rozhodnutí přispěl také fakt, že letos byl a je na Vajgaru extrémně silný led a stromy se podařilo pokácet na led. Odpovědnost za bezpečný pohyb po areálu loděnice má výbor klubu. Celý prostor klub poskytuje také pro soustředění veslařů z jiných klubů, a starost o bezpečí stanujících veslařů byla vždy při každém větru. Veslařský klub se zavázal na místech pokácení obnovit porost, což bude určitě za pár let vidět.

 

 

FOTOGALERIE

 

Zimní soustředění
V tomto týdnu probíhá zimní soustředění veslařů od Vajgaru na Horních Mísečkách v Krkonoších.

 

fotky najdete nahoře na odkazu  facebook

 

 Usnesení Valné hromady Veslařského klubu Vajgar 2012

 

- Sportovní činnost klubu udržet minimálně na úrovni roku 2011 – výbor klubu a závodníci
- Počet závodů, na kterých se klub účastní přizpůsobit finančním možnostem dle rozpočtu – výbor klubu
- Dodržovat domovní a lodní řád – členové i návštěvníci klubu
- Dodržovat provozní řád na rybníku Vajgar – členové klubu
- Zajistit nábor a výcvik nových veslařů – výbor klubu
- Uspořádat Sprinty Mirka Strejčka 2012 společně s regatou Chalupa Cup - členové a výbor klubu
- Uspořádat společně s Václavem Chalupou 20. Ročník regaty Chalupa Cup – členové a výbor klubu
- Zajistit školení trenérů – výbor klubu
- Zrušení povinných brigád
- Zaplatit klubové příspěvky na rok 2012 nejpozději do 31. 1. 2012.
- Navýšit klubové příspěvky na rok 2013
- Pokud bude přebytek financí z hospodaření v roce 2012, použít ho na splátku půjčky u WSPK – výbor klubu
- Pořídit do posilovny 1ks trenažér Concept 2

 

 

II. kolo ČP na trenažerech Hodonín

 

 

Vynikajícího výsledku dosáhli veslaři od Vajgaru na závodech na trenažerech v Hodoníně. 1. místo v kategorii starších žáků vybojoval Martin Prox, 4. místo v katrgorii juniorek Kamča Navrátilová a 8. místo v tuhé konkurenci juniorů Tomáš Kohout.

 

 

 

 

 

 

PODPORUJÍ NÁS

Město Jindřichův Hradec agroleasing AR Servis Jihočeský kraj FRUKO 4 GEO AR Partner prospere coop zahradní centrum POLLMANN AGRO-LA Staving Apartmány Stodola 30